Heidi Anita Brathagen
Heidi Anita Brathagen
24. mai 2022 - tar 4 min å lese

Slik ble korhverdagen enklere for meg som dirigent i Fam Noar

Full oversikt over fravær og oppmøte

Dirigentens hånd

Det er nok mange dirigenter som kan kjenne seg igjen i følgende problemstilling:

Det er 3-4 dager igjen til neste øvelse, og du tenker at nå er det på tide å ta et ekstra tak i det vanskelige partiet for 1. altene. Så du planlegger litt særlig oppmerksomhet til disse fire, finner noen gode pedagogiske metoder å øve inn partiet på, og ser fram til å endelig få den biten på plass. Men ved øvelsens start sitter det én stakkars 1. alt der. De andre har enten glemt å gi beskjed, eller gitt beskjed på e-post, SMS, Messenger eller i pausen på en øvelse for 3 uker siden, og regnet med at du ville huske det. Og du skjønner at du igjen må se bort fra planen du laget for 1. altene.

Tipper jeg ikke er den eneste som har kjent på denne frustrasjonen.

Etter å ha klønet med dette en stund, begynte vi i mitt rytmiske damekor Fam Noar å bruke internsiden vår på Facebook til å lage arrangementer for hver øvelse. Det hjalp noe. Man skulle da krysse av for om man kom eller ikke. Men ikke alle husket at det var sånn det skulle gjøres, så jeg som dirigent fikk fremdeles SMS, e-post eller melding på Messenger. Eller de hadde gitt beskjed for 3 uker siden. Noen skrev også like greit til hele koret på internsiden hvorfor de ikke kunne komme på øvelsen. Noe som jo strengt tatt ikke er så interessant for de andre i koret.

Oppmøte- og fraværsfunksjonen i ChoirMate

Det jeg digger med oppmøte- og fraværsfunksjonen i ChoirMate, er for det første at det er én plattform å forholde seg til for alle, og at det gir en ryddig oversikt over hvor mange på hver stemme som kommer. Jeg kan også se hvem som kommer og ikke, og siden jeg er administrator ser jeg i tillegg årsaken til fraværet hvis de har notert dette.

Denne funksjonen bruker jeg også når vi får forespørsel om opptredener. Jeg lager et arrangement for eventet, og ser hvor mange jeg har på hver stemme. Jeg får raskt oversikt over om det er gjennomførbart eller ikke.

Fam Noar

Å opprette arrangementer går mye raskere i ChoirMate enn på Facebook. Selv jeg som foretrekker PC fremfor mobil, syns det er null stress å traktere ChoirMate via mobilen.

Når øvelsen skal begynne, får man beskjed på ChoirMate om å sjekke inn. Dette er gjort med et tastetrykk eller to. For å få full oversikt over oppmøte for en viss periode, kan jeg bestille oppmøterapport. Det tar 20 sekunder fra jeg åpner ChoirMate og til jeg har fått rapporten på e-post. 20 sekunder!

Tenk at det går an å erstatte så mye rot med noe så enkelt.

Les andres erfaringer med ChoirMate